Якщо ви маєте кілька собак і/або котів, то напевно стикалися з проблемою, коли одна тварина «цупить» їжу з миски свого вусатого побратима. Італійська компанія Volta вирішила нарешті припини це «свавілля» за допомогою «розумної» миски.

Mookkie — це чаша з магнітним кріпленням та ширококутною камерою, а також функцією розпізнавання осіб (чи морд?). У кожної миски є свій власник, чиє зображення зберігається у системі. Якщо його немає поряд, прозора кришка з полікарбонату блокує доступ до їжі. Коли вусань наближається до миски, вбудований мікропроцесор використовує глибоку нейронну мережу, аби ідентифікувати тваринку. Якщо «особу» підтверджено, кришка автоматично відсувається.

Насправді такий механізм уже працює на смартфонах, що мають функцію розблокування за допомогою обличчя.   

Та Mookkie пропонує й інші можливості. Через спеціальний додаток власник домашніх тварин може отримувати сповіщення (зокрема й відео), що його пухнасті друзі поїли, а також повідомлення про те, що миска порожня. Так, вбудовані алгоритми можуть визначити це на своє електричне «око». Окрім цього, Mookkie має нічне світло, аби допомогти тваринкам знайти свою миску в темряві. (Хоча вони все ж таки не настільки безпорадні).

Вартість однієї такої миски 189 $. Старт продажів заплановано на вересень 2019 року.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти