Як зламують авто? За допомогою фомки або ж підручного інвентаря (цегли, наприклад). Як зламуватимуть авто у майбутньому? Так, ніби це звичайний комп’ютер, тобто використовуючи слабкі місця програмного забезпечення. Але Ілон Маск завжди думає наперед, тому вперше за всю історію конкурсу Pwn2Own, де змагаються «білі» хакери, учасникам запропонували зламати машину, та не просту, а Tesla Model 3 за загальну суму 900 тис. $.

Найбільшу винагороду в розмірі 250 тис. $ можна отримати, зламавши автопілот, центральний вузол, через який проходить обмін даними між трансмісією, шасі та іншими компонентами, а також систему VCSEC. Остання відповідає за безпеку, зокрема, за сигналізацію. Зазначається, що ці 3 елементи — найважливіші у Tesla, тому й платять за них добряче. Учасник отримає гроші, якщо через експлойт (програма, що використовує вразливості, — ред.) можна буде отримати доступ до цих систем.

Водночас за блокування автопілоту заплатять 50 тис. $. 

Вдвічі більше можна отримати, зламавши брелок Tesla або систему Phone-as-Key шляхом розблокування авто або запуску двигуна без ключа.

Ще 100 тис. $ забере той, хто заблокує локальну мережу контролера автомобіля або шину CAN. Ця система дозволяє мікроконтролерам та пристроям зв’язуватися один з одним.

Окрема категорія — пошук уразливостей в інформаційно-розважальній системі Tesla. Тут можна заробити 35 тис. $ та 85 тис. $.

За злам Wi-Fi або Bluetooth заплатять 60 тис. $. 

Хакери будуть мірятися своїми експлойтами з 20 по 22 березня. Загалом змагання Pwn2Own проходять з 2007 року в межах конференції CanSecWest.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти