Поки в Японії експериментують з міжміським доставлянням дронами в межах країни, Китай вже опановує території сусідніх держав. Днями безпілотник компанії JD виконав вдалий 250-кілометровий переліт з одного індонезійського міста до іншого з вантажем на борту.  

JD.com (або Jingdong Mall) — китайська компанія, що працює у сфері інтернет-торгівлі та електронної комерції.

Насправді ми використовуємо безпілотники для реального постачання в Китаї вже понад два роки й бачимо, як ця технологія позитивно впливає на життя людей по всій країні.

Джон Ляо — директор зі стратегії JD.com

Тому не дивно, що компанія почала освоювати й інші маршрути за межами Піднебесної — JD отримала дозвіл на польоти у повітряному просторі Індонезії і вже виконала перший. Дрон компанії доставив рюкзаки та книги учням сільської школи неподалік від Бандунга, четвертого за величиною індонезійського міста. Вилетів БПЛА з населеного пункту Джагабіта.  Відстань, яку подолав апарат, — 250 км.

Щаслива мить приземлення

У компанії не кажуть, скільки саме кілограмів було на борту. Але зазначають, що це було тестове доставляння в межах благодійної акції — основну партію речей для дітлахів доправили традиційним методом.

В Індонезії проживає 260 млн осіб на приблизно 17 тис. островів, 20 млн користуються послугами JD.

Мета компанії — 85% пакунків доставляти в день замовлення, або наступного дня. 

Окрім дронів, Jingdong Mall активно впроваджує безпілотні вантажівки, автоматизовані склади та магазини без продавців.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти