У Феміди з’явився помічник, а ім’я йому — штучний інтелект! У Китаї (де ж іще) використали допоміжну технологію на базі ШІ під час судового засідання у Шанхаї. Поки це лише «розумний» асистент, але хтозна, може й він колись стане суддею.

Того дня розглядали справу про грабіж та вбивство. До системи було багато запитів, але вона жодного разу не помилилася.

За інформацією China Daily, в залі суду встановили екран, який могли бачити всі присутні. На прохання судді, державного обвинувача або захисника система 206 виводила на монітор потрібні докази. Наприклад, відео з камери відеоспостереження або довідку від психіатра.

ШІ транскрибує звуки (тобто голос) у символи і розрізняє обличчя позивача та відповідача.

Система 206 вела стенограму та показувала докази впродовж усього судового засідання. Вона допомогла вивчити кожен доказ, зігравши важливу роль в ухваленні рішення.

У Хайінь — заступник начальника інформаційного відділу Шанхайського народного суду

Та можливості технології дещо ширші. Наприклад, у системі зберігаються моделі допиту для справ різних типів, і ними завжди можуть скористатися поліціянти.

Система 206 — це «розумний» помічник зі ШІ для кримінальних справ. Він може допомогти судді знайти потрібні факти та докази, підтвердити їхню справжність, захистити право на апеляцію, аби вирок був максимально чесним та неупередженим.

Го Вейцин — президент Шанхайського народного суду №2

Тестувати систему почали у деяких провінціях та містах Китаю ще у травні 2018 року.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти