Відмова від одноразових виробів із пластику — один зі шляхів, яким йде людство, аби надалі зменшити засмічення планети. Так, кроки ці маленькі та поки поодинокі, але вони є. Ось, наприклад, португальська авіакомпанія Hi Fly замінила пластикове столове приладдя та інший інвентар такого штибу на екологічно безпечний.

Перший авіапереліт, вільний від пластику, перевізник здійснив наприкінці 2018 року з Лісабона до Натала (Бразилія). Загалом було 16 пробних рейсів, які наблизили компанію до її мети — повністю відмовитися від цього матеріалу до 2019 року.

Ми раді, що випробувальні польоти пройшли так добре. Пасажири реагували на наші нововведення з посмішкою та радістю. Вони пишалися, що беруть участь у такому експерименті. Це зайве підтвердження того, що ми обрали правильний шлях.

Пауло Мірпурі — президент Hi Fly

Португальський перевізник замінив ложки та виделки з пластику на бамбукові. Окрім цього, компанія використовує матеріали, які можна компостувати, зокрема, низьковуглецеві, для виготовлення чашок, сільничок, перечниць, зубних щіток тощо.

Під час випробувань Hi Fly «заощадила» 1,5 тис. кг пластику. 

Після кожного польоту залишки їжі та упакування відправляють на утилізацію для виробництва енергії, столове приладдя з бамбука дезінфікують, а скляні пляшки повертають для очищення та повторного наповнення.

 

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти