Якщо ваша друга половинка так і норовить захопити вашу половину ліжка (вибачте за тавтологію), то Ford має розв’язання цієї проблеми. А саме — «розумне» ліжко, в основі якого — технологія утримання авто на смузі руху.

У випадку з ложем датчики тиску визначають, коли людина перетнула віртуальну межу. Після цього активується конвеєрна стрічка, яка повертає сплячих на вихідні позиції. Така система отримала назву Lane-Keeping Bed.

Так, для цього потрібен спеціальний матрац, створений автомобільною компанією. Тож його не купиш у звичайному меблевому магазині

За основу інженери взяли технологію Ford під назвою Lane-Keeping Aid, якою оснащено більшість машин компанії. Вона стежить за розміткою дороги й активно допомагає водієві безпечно повертати автомобіль на потрібну смугу, «підштовхуючи» кермо в правильному напрямку. Lane-Keeping Aid доповнює інші системи на основі камер, які допомагають водіям уникнути ненавмисного відхилення від своєї смуги руху.

Згідно з опитуванням Американської ради зі сну, 26% респондентів сплять краще, коли вони в ліжку самі. Ще 9% сплять в окремих спальнях, щоб ліпше відпочити вночі. Водночас жінки більш незадоволені своїми партнерами, ніж чоловіки.

Загалом в опитуванні взяли участь 542 особи.

Під час сну багато хто має менше місця, ніж дитина у своєму ліжечку.

Ніл Стенлі — автор книги «Як добре спати»

Технологію Lane-Keeping Bed було створено в межах дослідницького проекту компанії, спрямованого на розв’язання повсякденних проблем. Поки є лише прототип, що демонструє можливості особливого матраца. Про плани щодо серійного виробництва наразі невідомо.

Одним із попередніх проектів Ford була будка для собак, що поглинає шум, аби песики не боялися новорічних феєрверків.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти