Капітан Марвел — останній фільм, який має підготувати фанатів до четвертої частини «Месників». Це одна з основних причин, чому величезна спільнота фанів Marvel чекає можливості побачити Брі Ларсон в образі Керол Денверс на великому екрані. А ще це перший фільм Marvel, де головну роль виконує жінка. Але про все по черзі.

Синопсис

Дія фільму відбувається 1995 року: Керол Денверс разом із загоном Starforce («Зоряна сила») намагається знищити расу скрулів. Які зі свого боку прямують до Землі в пошуках безмежної енергії.

Щоб захистити рідну планету Керол об’єднується із Ніком Фьюрі, що й стане однією із важливих сюжетних ліній у межах кіновсесвіту Марвел.

Звісно, зацікавити таким коротким синопсисом важко. Але чи треба це робити, якщо ви й так знаєте, що фільм від Marvel буде крутим?

Чому ж навколо стільки скандалів?

Численні скандали пов’язані із головною акторкою Брі Ларсон через її висловлювання. В одному з інтерв’ю вона (на думку громадськості) дозволила собі радикально феміністичні вислови:

Торік я звернула увагу на те, що пишуть про мене критики в рецензіях на мої фільми. Я помітила, що це здебільшого білі чоловіки. Тож я вирішила робити прес-конференції більш інклюзивними.

Пояснення Брі, чому на прес-конференції вона надала слово темношкірій жінці, а не білому чоловікові.

Мені не треба, щоб 40-річний білий чоловік розповідав мені, що йому не сподобалося в «Складках часу». Цей фільм зняли взагалі не для нього. Я хочу знати, що цей фільм означав для жінок з іншим кольором шкіри, для тих, хто представляє дві раси, для темношкірих дівчаток-підлітків.

Червень 2018 року, на заході «Crystal + Lucy Awards», організованому фондом Women in Film («Жінки в кіно»).

Я не хочу сказати, що ненавиджу білих чоловіків. Я говорю, що, коли ти знімеш фільм, що являє «любовне послання» жінкам із різним кольором шкіри, дуже мало таких жінок матимуть можливість побачити цей фільм і написати на нього рецензію.

Червень 2018, пояснення до попереднього вислову.

Через такі вислови та вельми упереджене висвітлення ситуації в ЗМІ велика кількість фанатів почала атаки на рейтинги фільму. На ресурсі Rotten tomatoes рівень очікування фільму з 96% знизили до 30%.

У відповідь адміністрація ресурсу вирішила пришвидшити процес реформування та прибрала метрику «Рівень очікування» взагалі. За словами адміністраторів, це планували це зробити й раніше.

Висновки

Жодних висновків за вас тут ніхто не робитиме. Самі вирішуйте, чи ображають вас такі вислови і, якщо так, чи досить сильна ця образа, щоб не дивитись фільм.

Особисто мене, як людину вельми ліберальних поглядів, тут нічого не турбує, і я залюбки відвідаю кінотеатр на прем’єрному тижні. Щоб на власні очі оцінити цей неоднозначний фільм із дуже позитивними відгуками глядачів.

Пишу про космос, мистецтво і технології так, щоб це було варто читати. Ведучий та сценарист Tokar.Review.

Коменти