The Boring Company більше не нудьгуватиме — Управління туризму та конференцій Лас-Вегаса (LVCVA) хоче, аби компанія Ілона Маска побудувала підземний тунель до міжнародної виставки CES-2021, яка традиційно проходить у столиці розваг. Про це розповів Стів Хілл, голова та виконавчий директор LVCVA.

Торік у грудні Управління оголосило конкурс на створення зручної системи пересування для відвідувачів заходу (від точки А до точки Б десь 3,2 км). Врешті-решт пошук звузився до 6 учасників, та до фіналу вийшли тільки двоє. Після співбесіди Управління зупинило вибір на The Boring Company.

Отже, згідно з проектом компанії, тунель буде закільцьований. Він охопить більшу частину бульвару Стріп, загальна довжина якого 7 км, міжнародний аеропорт МакКаррана та стадіон Лас-Вегас.

За словами Стіва Девіса, голови компанії, за рік тунель вже буде готовий.

Загалом це має бути система підземних магістралей, яка дозволить відвідувачам конференції пересуватися від станції до станції. Це складніша версія тунелю, який The Boring Company презентувала у грудні.

Мапа маршруту

Поки не ясно, які транспортні засоби зможуть курсувати майбутньою системою. Хоча Хілл запевнив, що в цьому сенсі розглядаються Tesla X, Tesla 3 та модифіковані електромобілі з кузовом на 16 осіб.

У прес-релізі LVCVA зазначено, що за проект The Boring Company має проголосувати керівництво Управління. Лише після цього компанія Маска зможе взятися за його детальнішу розробку.

Вартість будівництва становитиме 30-55 млн $. Та The Boring Company запропонувала значно меншу суму, ніж інші конкурсанти, кажуть у LVCVA.

Голосування в стінах Управління відбудеться 12 березня.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти