Роботи, безсердечні ви залізяки, вам все одно, у кого відбирати роботу — в людини чи у тварини! Що найгірше, черговою жертвою прогресу став наш найкращий друг — собака. І тепер на пасовищах Англії дрони гавкають замість вівчарок.

Річ у тім, що остання модель безпілотника DJI Mavic Enterprise вартістю 3,5 тис. $ обладнана функцією запису та відтворення звуків через гучномовець.

За словами Корі Ламбета, пастуха з ферми у Кентербері, такий дрон заощаджує гроші та час. Окрім цього, тварини ставляться до коптера спокійніше, ніж до песиків.

Я помітив, що старі корови з телятами намагаються атакувати собак, коли ті підходять занадто близько. З дронами таких випадків не було.

Та це не єдине, для чого Корі використовує свій дрон. За допомогою коптера він також перевіряє, чи достатньо у тварин їжі та води у годівницях.

Зима — найкраща пора року, щоб застосовувати дрон, бо тобі не треба виходити з дому. З безпілотником я завжди можу переконатися, що тваринам є що їсти, і є що пити. А, застосувавши зум, можу роздивитися, чи не має ягня якихось зовнішніх ушкоджень.

Бен Кросслі, його роботодавець та фермер у четвертому поколінні, побачивши, як Ламбет використовує апарат для повсякденної роботи на фермі, і собі придбав такий. За словами чоловіка, деякі його колеги проти нових технологій, та сам він вирішив не відставати від прогресу:

Просто намагаюся домогтися більшої ефективності, щоб заощадити час. Наприклад, іноді мені потрібно півдня, щоб виявити витік води з трубопроводу, а за допомогою дрона я можу знайти проблему вже за годину.

Та чоловіки впевнені, що, принаймні поки, безпілотники не здатні повністю замінити собак. Від них небагато користі у дощ чи сніг. Ще й заряджати треба постійно.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти