Торік компанія Google анонсувала новий додаток Lookout, створений для людей з вадами зору. Програма використовує штучний інтелект для ідентифікації об’єктів через камеру телефона, а також для зчитування символів на знаках, сканування штрих-кодів та визначення валюти. І ось цей додаток нарешті став доступним для завантаження.

Правда, лише для власників смартфонів Google Pixel, що перебувають на території США, і лише англійською мовою.

Весь той час, що минув після анонсу, компанія витратила на тестування та покращення app. Однак вона все одно попереджає — результати Lookout не завжди будуть «бездоганними на 100%». Але, щоб так було у майбутньому, без відгуків користувачів не обійтися.

Для найбільш ефективного використання програми Google рекомендує носити Pixel на шнурку на шиї, або ж у передній кишені сорочки чи куртки. Так камера телефона не матиме перешкод для огляду, тому зможе «бачити» об’єкти «у тих ситуаціях, коли зазвичай доводиться звертатися по допомогу».

Додаток працює у трьох режимах. Перший допомагає «вивчати світ та готувати», другий — зчитує штрих-коди на товарах та розпізнає валюти, третій — читає текст.

Окрім цього, можна зробити одну світлину та отримати докладний опис того, що на ній зображено.
Якщо Google Lens ідентифікує породу собаки за фотографією, ніщо не заважає компанії використати ту ж технологію для допомоги людям з порушеннями зору. І ось ми маємо Lookout.

Ель Хурі — оглядач з Android Police

Незрозуміло, коли Lookout буде доступний на інших пристроях. Але у компанії запевняють, що це станеться незабаром.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти