Де тільки люди не відкривають кафе. От навіть на території японського сміттєпереробного заводу вже є! Та наступне місце екзотичніше та значно приємніше — це морське дно суворого норвезького узбережжя. Саме там нещодавно відкрився ресторан Under.
Дизайнери зі студії Snøhetta, що створили цей об’єкт, описують його, як «перископ, що затонув». Завдовжки він 34 м.
Перш ніж помістити конструкцію на дно, ми встановили вікна. Потім, за допомогою крана та буксира, доставили об’єкт на місце дислокації. Вже там, на дні, прикріпили будівлю болтами до бетонної плити. Але спершу довелося конструкцію затопити. Відкачавши воду, ми почали оздоблювати інтер’єр.
Площа ресторану — 600 м². Товщина стін — 1 м. Цього вистачить, аби споруда витримала навіть «дев’ятий вал», запевняють інженери.
Відвідувачі входять до фойє, що зроблене з дуба, та спускаються сходами. Унизу на них чекає велике панорамне 12-метрове акрилове вікно, через яке можна побачити, чим живуть морські мешканці на глибині 5 м.
Крім того, що тут годуватимуть, ресторація сприятиме науковим дослідженням. На фасаді закладу встановили камери й інші прилади для збору даних, які використають для моніторингу популяції морської флори й фауни.
Цьому ресторану років 20. А пишете ніби його вчора відкрили. Звичайно, що все що побудоване колись побудували, але клікбейт ….
так новині 4 роки :)