Де тільки люди не відкривають кафе. От навіть на території японського сміттєпереробного заводу вже є! Та наступне місце екзотичніше та значно приємніше — це морське дно суворого норвезького узбережжя. Саме там нещодавно відкрився ресторан Under.

Дизайнери зі студії Snøhetta, що створили цей об’єкт, описують його, як «перископ, що затонув». Завдовжки він 34 м.

Перш ніж помістити конструкцію на дно, ми встановили вікна. Потім, за допомогою крана та буксира, доставили об’єкт на місце дислокації. Вже там, на дні, прикріпили будівлю болтами до бетонної плити. Але спершу довелося конструкцію затопити. Відкачавши воду, ми почали оздоблювати інтер’єр.

Прес-служба Snøhetta

Площа ресторану — 600 м². Товщина стін — 1 м. Цього вистачить, аби споруда витримала навіть «дев’ятий вал», запевняють інженери.

Відвідувачі входять до фойє, що зроблене з дуба, та спускаються сходами. Унизу на них чекає велике панорамне 12-метрове акрилове вікно, через яке можна побачити, чим живуть морські мешканці на глибині 5 м.

Under розраховано на 100 відвідувачів. 

Крім того, що тут годуватимуть, ресторація сприятиме науковим дослідженням. На фасаді закладу встановили камери й інші прилади для збору даних, які використають для моніторингу популяції морської флори й фауни.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти

Вячеслав

Цьому ресторану років 20. А пишете ніби його вчора відкрили. Звичайно, що все що побудоване колись побудували, але клікбейт ….

Назар Токар

так новині 4 роки :)