У вересні 2017 року компанія Apple анонсувала бездротову зарядну станцію AirPower. Компанія настільки вірила у цей проект, що навіть ладна була прибрати з чергової версії iPhone всі фізичні кнопки й роз’єм для заряджання. Але… Днями цей бездротовий килимок помер, так і не народившись, бо компанії не вдалося подолати низку технічних перешкод.

Після довгих зусиль ми дійшли висновку, що AirPower не досягне наших високих стандартів, і ми скасували проект. Ми просимо вибачення в тих клієнтів, які з нетерпінням на нього чекали. Та ми все одно впевнені, що майбутнє за бездротовими технологіями, і ми й далі будемо працювати у цьому напрямі.

Ден Річчіо — старший віце-президент Apple з розробки апаратного забезпечення

Згідно із задумом, AirPower мав одночасно заряджати кілька гаджетів Apple. Наприклад, годинник, iPhone і футляр для навушників AirPods. У продажі килимок мав з’явитися 2018 року.

У компанії не кажуть, з якими саме нездоланними технологічними труднощами стикнулися розробники. Тому є лише чутки. Наприклад, кажуть, що пристрій дуже нагрівався, нагріваючи, зі свого боку, і гаджети, а це могло призвести до пошкоджень.

Ситуація з AirPower реальна — є проблема з перегрівом, і вона проявилася дуже рано. Іноді Apple приймає виклик і розв’язує поставлені завдання. Іноді це фізика.

Меттью Панцаріно — головний редактор TechCrunch

Цікаво, що в інструкції до нових AirPod навіть є зображення AirPower та опис, як цією станцією користуватися. Вочевидь, проект закрили останньої миті.

Також цікаво, що жодного разу під час обговорень цього зарядного пристрою не виникала думка, що його неможливо створити. Всю свою історію компанія Apple робила те, що іншим не під силу. Але не цього разу.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти

Mozgoprav

Да китайцы молодцы за пару баксов смогли на коленке собрать систему и первыми выпустить а Яблочники несколько лет мурыжились и так не смогли придумать 😦