Минули ті часи, коли китайські компанії копіювали технології західних гігантів. Тепер вже вони є інноваторами, що вражають світ своїми розробками. Як-от компанія Xiaomi, що показала свій пристрій надшвидкого заряджання потужністю 100 Вт — батарея ємністю 4000 мАг була знову повна на 100% лишень за 17 хв.

До цього часу найшвидшою технологією заряджання вважалася SuperVOOC від Oppo. Та вона має потужність «лише» 50 Вт. Тому за ті ж 17 хв смартфон із батареєю на 3700 мАг зарядився тільки на 65%. Це можна побачити на відео, яке презентувала Xiaomi.

Зарядка отримала назву Super Warge Turbo. У компанії не розкривають принцип її роботи.

Слід зауважити, що наявні роз’єми Type-C вже підтримують потужність у 100 Вт. Але не факт, що акумулятор витримає таке навантаження.

Ще одне побоювання щодо надшвидкого заряджання, — чи не зашкодить батареї, якщо, наприклад, відновлювати її до 100% 5-6 разів на день?  

А така спокуса, безумовно, буде. Вочевидь, термін служби акумулятора значно скоротиться.

Є думка, що першими пристроями, сумісними зі Super Charge Turbo, будуть смартфони Mi 9 та Mi MIX 3 5G. Також не виключено, що згодом з’явиться швидка зарядка для планшетів та ноутбуків.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти