Поки в нашій країні мляво дискутують про легалізацію марихуани та її застосування в медицині, як знеболювального, ізраїльський стартап Seedo планує вирощувати коноплі у промислових масштабах на великій робофермі.

У компанії підрахували, що за 3 роки старанність роботів принесе 14 т врожаю сухих шишок канабісу та 24 млн $ прибутку.

Це спільний проект Seedo та кібуцу (сільськогосподарська комуна в Ізраїлі, — ред.) Дан. На території кібуцу й будуть розташовані автоматизовані контейнери підприємства. Кожен з них зможе виробляти щонайменше 150 кг шишок на рік.

Нещодавно Ізраїль схвалив експорт медичного канабісу, завдяки чому Seedo може стати ключовим гравцем на цьому ринку, що розвивається. Наша технологія дозволяє вирощувати продукт, який відповідає стандартам фармацевтичної якості.

Прес-служба компанії

У контейнері є освітлення, вугільні фільтри, автоматичне кондиціювання повітря, інтелектуальна система сушки після збирання врожаю. Це дозволяє максимально оптимізувати використання води та енергії, тобто заощадити гроші. Окрім цього, у компанії наголошують на відсутності пестицидів:

Проблеми, з якими стикнувся легальний ринок канабісу у всьому світі, пов’язані з поширенням пестицидів та бактерій, про що свідчать нові дослідження. Це створює серйозну загрозу для здоров’я споживачів, особливо для тих, чиє життя залежить від медичного канабісу.

Вперше про Seedo світ дізнався 2013 року. Тоді компанія презентувала пристрій розміром з міні-холодильник, який сам у домашніх умовах може вирощувати коноплі. Користувачу треба лише посадити насіння. Все інше за нього зробить комп’ютерний зір. Він аналізує стан рослини, визначає її потреби та створює необхідні умови. Вся потрібна інформація показується у спеціальному додатку на смартфоні.

Минулого місяця перші міні-ферми відправили клієнтам у Каліфорнію.

Нещодавно одним з інвесторів Seedo став Даніель Бірнбаум, генеральний директор компанії SodaStream International Ltd., що створює апарати для виробництва газованої води в домашніх умовах. Наприкінці 2018 року компанію SodaStream придбала Pepsi за 3,2 млрд $.

Раніше цього місяця Бірнбаум вклав гроші в іншого виробника канабісу — Cannbit Ltd.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти