Коли чуєш новину про будівництво найвищого хмарочоса у Західній Європі, цілком логічно припустити, що зведуть його в Лондоні або в Парижі. Але ж ні, цього разу він з’явиться у Бранде, невеликому данському містечку з населенням 7 тисяч. Місцева влада вже погодила проект.

Висота майбутньої будівлі під назвою Tower & Village — 320 м. Отже, вона буде вищою за нинішнього рекордсмена — лондонський Shard, однак із мінімальною різницею — лише 10 м. З іншого боку, Ейфелева вежа здіймається над землею на 324 м.

На презентованих ілюстраціях можна побачити, що хмарочос матиме форму скляно-сталевого прямокутника. Без якихось особливих дизайнерських вигадок. У його основі буде кілька невисоких та середніх будівель з дахами, які вкриють зеленими садами.

Замовником будівництва є Bestseller. Зараз це велика компанія, добре відома у світі моди. А 1975 року це була маленька швейна фабрика. І з’явилася вона саме тут, у Бранде. Тож хмарочос має стати штаб-квартирою компанії. Але не тільки. У ньому будуть магазини, зокрема інших брендів, готелі, навчальні заклади, зони для прогулянок та соціальної взаємодії.

Цей проект — інвестиція у Бранде та сигнал для подальшого розширення. Завдяки йому про Бранде дізнаються у всьому світі.

Андрес Крог — керівник проекту

Команда Tower & Village домагатиметься сертифікації DGNB (стандарт екологічного будівництва).

Хмарочос можна буде побачити на відстані 60 км. Коли розпочнуться будівельні роботи, поки невідомо.

Цікаво, що це не перший подібний проект: 1991 року прямо посеред японського степу з’явилася 41-поверхова вежа Sky Tower 41.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти