Обмежувальні заходи щодо машин на паливі посилюються. Влада Лондона оголосила центр міста зоною наднизького рівня викидів (ULEZ). Тому водіям старих автомобілів та авто, що забруднюють повітря, доведеться платити додатковий внесок. За попередніми підрахунками, під дію цього рішення щодня потраплятиме до 40 тис. транспортних засобів.

Садік Хан, мер Лондона, зазначив, що така ініціатива допоможе досягти прогресу у боротьбі за чисте повітря. Та приватні підприємці налаштовані не так оптимістично — Федерацію малого бізнесу непокоїть «тягар додаткових витрат».

Отже, за в’їзд у центр Лондона треба буде платити 12,50 фунтів (16 $). 

Чи підпадає той чи інший транспортний засіб під дію екологічної норми, можна перевірити онлайн. Окрім цього, є загальний перелік:

  • Мотоцикли, які не відповідають стандартам Євро 3 (до 2007 року випуску)
  • Бензинові автомобілі й мікроавтобуси, які не відповідають стандартам Євро 4 (до 2006 року)
  • Дизельні автомобілі й мікроавтобуси, які не відповідають стандартам Євро 6 (до 2015 року)
  • Автобуси, мікроавтобуси та вантажівки мають відповідати щонайменше стандартам Євро 6 або платити 100 фунтів стерлінгів (130 $) на день

Тих, хто не сплатить збір, оштрафують на 160 фунтів (209 $). Утім, вперше можна відбутися попередженням.

До 2021 року ULEZ має охопити всю територію між Північною і Південною кільцевими дорогами. 

За оцінками публічно-правової корпорації «Транспорт для Лондона» (TfL), це призведе до скорочення токсичних викидів від автомобільного транспорту приблизно на 45% за два роки.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти