Незабаром у Каліфорнії дозволять випробовувати легковантажні самокеровані авто безпосередньо на дорогах загального користування. Ініціатором виступив Державний департамент транспортних засобів, який оприлюднив правила видачі дозволу компаніям, що бажають провести відповідні дослідження.

Отже, учасниками програми можуть стати прототипи вагою до 4,5 т. Тобто йдеться лише про вантажні автомобілі 1 та 2 класу, зокрема мінівени, пікапи, універсали та фургони. Інші транспортні засоби 3-8 класів (вантажівки, напівпричепи, автобуси, будівельні машини великої вантажності) не зможуть отримати дозвіл, і, як наслідок, не будуть допущені до тестування.

Така ініціатива вказує на бажання розвивати галузі доставлення та перевезень. 

Загалом Каліфорнія є епіцентром подібних випробувань, і за цими змінами вкрай пильно стежать General Motors, Alphabet’s Waymo, Uber тощо, бо всі вони розробляють власні самокеровані авто.

За словами деяких офіційних осіб, вже 62 компанії та 678 окремих автономних транспортних засобів претендують на отримання дозволу. Однак Waymo поки єдина, хто може тестувати автомобілі без водіїв на дорогах загального користування. Вона випробовує свої самохідні трактори на дорогах Атланти.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти