Здається, таке поняття як «приватність» незабаром взагалі зникне, наче динозавр, і пересуватися інкогніто можна буде лише пішки пустелею. (Хоча не забуваймо про супутники). Ось, наприклад, за чотири наступні роки Міністерство внутрішньої безпеки США планує охопити до 97% всіх пасажирів літаків системою розпізнавання облич.

Систему фотографування всіх, хто піднімається на борт літака, перевірили 2017 року в 15 аеропортах.

Мета проекту «Біометричний вихід» — отримувати інформацію про тих, хто залишає країну, а також про тих, хто прилітає до неї. Це дозволяє швидко визначити осіб із простроченими візами.

Наприклад, за час роботи пілотної системи вдалося виявити близько 7 тис. пасажирів із недійсними візами.

Загалом алгоритми відстежували 15 тис. рейсів.

За оцінками Американської служби захисту клієнтів та кордонів, щороку понад 600 тис. осіб прострочують свої візи, і отримують максимальне покарання у вигляді 10-річної заборони на в’їзд до США.

Критики вважають, що така база даних із мільйонами фото загрожує громадянським свободам. Великою спокусою буде поділитися цим величезним архівом з іншими агентствами, зробивши з нього інструмент для розшуку.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти