Високі вимоги до працівників Amazon неодноразово призводили до розслідувань. Однак виявилося, що компанія не лише відстежує продуктивність праці на своїх складах, але й має систему, що самотужки звільняє робітників через низькі показники.

За словами Коліна Лечера з The Verge, у період з серпня 2017 року по вересень 2018 року під таке автоматичне скорочення потрапили понад 300 працівників, що працювали на підприємстві Amazon у Балтиморі.

Система фіксує «час бездіяльності». 

Цей показник дає зрозуміти, як часто співробітник робить паузи в роботі та скільки вони тривають.

Раніше повідомлялося про те, що багато співробітників через такий тиск свідомо працювали без перерв.

Так от. Якщо працівник не виконує норму, система може попередити його або взагалі звільнити автоматично, без втручання керівництва.

У компанії на це зазначили, що супервізор має право скасувати рішення програми.

Якщо керівник згоден із рішенням системи, працівник отримує відповідне сповіщення. Поки що не від робота, а від живого адміністратора. Також зазначається, що звільнений може подати апеляцію.

Не можна сказати, що звільнення відбувається повністю автоматично. Ми ніколи не звільнили би співробітника, не переконавшись у тому, що він отримав нашу повну підтримку, зокрема спеціальне та додаткове навчання.

Amazon

Проте такі методи підвищення продуктивності компанія застосовує не лише на складах. За інформацією Business Insider, водії, які доставляють пакунки Amazon, замість того, аби нормально сходити у туалет, вмикають «аварійку» та справляють потребу просто у пляшку.

А оскільки прибутки компанії зростають і надалі, навряд чи керівництво вирішить полегшити умови праці та зменшити тиск на працівників.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти