Інструктори з водіння можуть незабаром приєднатися до переліку професій, які скоро стануть історією. Їхню роботу виконуватиме штучний інтелект. У Китаї створили RoboCoach, який вчить керувати автомобілем. І він вже «працевлаштований» у деяких тамтешніх автошколах.

RoboCoach – не схожий на людину і не сварить учнів.

RoboCoach — це не антропоморфний робот, що сидить поруч та коментує кожен ваш хибний рух, а інтегрована в авто система навчання і контролю безпеки.

Ще одна відмінність, цього разу доволі кумедна, — програма звертається до користувача «мамо» або «тато». 

Для спілкування, окрім голосу, система використовує монітор на панелі приладів та «розумне» дзеркало заднього виду. Вона зупинить авто, якщо перед машиною раптом виникне перешкода або ж відбудеться безпричинне прискорення.

RoboCoach має понад 40 різноманітних датчиків, щоб «бачити» людей та інші авто на дорозі.

Ма Хонг — засновник компанії-розробника Yi Jia Jia Technology

В режимі реального часу система також аналізує поведінку учня (навіть його позу), його навички водіння (занадто обережні або ж агресивні) і адаптує під нього свій стиль викладання. Фіксуючи всі проблеми, з якими стикаються учні під час занять, система прагне допомогтитводієві виправити помилки та запобігти новим.

RoboCoach вже використовують у п’яти навчальних центрах, що належать Hebei Lian Investment, материнській компанії розробника, а також у 22 інших автошколах у всьому Китаї.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти