Загальна програма дошкільного та шкільного навчання не дозволяє вчителю приділити багато часу кожному з підопічних, аби зрозуміти до чого в нього хист, а в чому його треба підтягнути. Та у штучного інтелекту часу і можливостей досхочу. І ось вже 4 роки як стартап Alef Education впроваджує у школах ОАЕ власну платформу цифрового навчання.

Зараз її використовують 25 тис. учнів 57 державних та кількох приватних шкіл Абу-Дабі, а також у місті Ель-Айн. Окрім цього, технології компанії випробовують у двох приватних школах Нью-Йорка.

Платформа на основі ШІ допомагає школярам адаптувати навчальний план відповідно до індивідуальних потреб із таких предметів як математика, природознавство та англійська мова.

Щодня штучний інтелект збирає мільйони даних, що людині не під силу. Алгоритми машинного навчання здатні ідентифікувати складні концепції засвоєння навчального матеріалу.

Джеффрі Альфонсо — генеральний директор Alef Education

Система забезпечує учнів, учителів та батьків зворотним зв’язком у реальному часі, що дозволяє оперативно вносити зміни до програми навчання. Також платформа дозволяє визначити сильні сторони учня.

Хіба не чудово, якби штучний інтелект і зібрані дані допомогли з подальшим вибором освіти? Якщо дитина цікавиться наукою, то чому б не зацікавити її кар’єрою дослідника чи космонавта?.. Наша загальна мета — це індивідуальне навчання для кожного.

Є побоювання, що діти забагато часу сидітимуть перед моніторами, бо це єдине, що потрібно для користування платформою. Жодних підручників, зошитів та ручок. Та, за словами Альфонсо, програма розрахована на 3,5 год щодня. Заняття супроводжуються практичними завданнями, впродовж яких дітлахи взаємодіють одне з одним.

Alef Education планує розширити свою присутність в інших країнах, адаптуючи програму до кожного ринку окремо. 

Ідея-фікс компанії  — вплинути на життя мільярда людей протягом наступних 10 років.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти