Австралійська Forcite презентувала мотоциклентий шолом, оснащений Bluetooth, екшн-камерою та датчиками, що відстежують активність.

Це не перший продукт компанії. 2015 року вони презентували шолом для сноубордистів із камерою, що знімає відео у 4К, протитуманним підсвічуванням та мікрофоном із динаміком. Однак на Kickstarter такий аксесуар не зібрав достатньо коштів, тож цей проект можна вважати невдалим.

2019 року компанія повернулася вже з мото-шоломом, бо насправді їх вона й хотіла робити.

В одному з інтерв’ю Альфред Бояджис, засновник Forcite розповів, що коли стартап повернувся до своїх байкерських коренів, справи нарешті пішли на краще.

Що ж цього разу пропонують австралійські розробники?

Це шолом із вуглецевого волокна зі вбудованою камерою. 

Розміщена вона біля підборіддя, а не на маківці, як зазвичай. І в цьому є проблема. Якщо ви їдете на чопері,  у вас на відео буде красива панорама. Але на спортбайку ви отримаєте запис лише спідометра. Саме такий висновок можна зробити з презентаційного фото.

Щодо звуку, то у шоломі є вбудована гарнітура Bluetooth. Під’єднавши його до смартфона, ви зможете отримувати дзвінки, а також слухати музику, подкасти або навігаційні підказки.

Через Bluetooth можна спілкуватися з іншими водіями, що також мають «розумний» шолом.

Окрім цього, є купа датчиків (гіроскоп, барометр, акселерометр, висотомір та GPS). За допомогою спеціального додатка вони дозволяють автоматично фіксувати час проходження дистанції або генерувати мапу пройденого маршруту.

Скільки коштуватиме шолом та коли на нього очікувати, поки невідомо.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти