Сучасний світ дедалі більше уваги приділяє екології: Apple робить свої MacBook зі 100% переробленого алюмінію, Google створює додатки та інформаційні екологічні кампанії, а WattTime хоче створити онлайн мапу забруднення повітря.

Підозрюю, що про останнє ви майже нічого не чули. Тож зараз маєте нагоду прочитати.

Некомерційна організація WattTime розробляє ШІ та планує точно відстежувати забруднення повітря від кожної електростанції у світі в реальному часі. А потім створити онлайн-мапу, де ці дані будуть доступні усім охочим.

Чому це важливо?

За даними останнього звіту State of Global Air, забруднення повітря є п’ятим найбільшим ризиком глобальної смертності. Це щороку викликає 5 мільйонів випадків ранніх смертей і втрату 147 мільйонів років здорового життя.

Точні дані про забруднення недоступні, а тому суспільство не має підстав блокувати будівництво електростанцій, позиватися проти урядів чи компаній та в будь-який інший спосіб регулювати цей аспект нашого життя.

За задумом WattTime, будь-яка громадська організація у світі може вийти в Інтернет і на основі он-лайн мапи скласти список найбільш забруднювальних електростанцій у своїй місцевості. Це знімає багато інформаційних бар’єрів та відкриває можливості для подальшої діяльності.

До того ж, це допоможе розробникам джерел відновлюваної енергетики знайти регіони, де зелені електростанції потрібні найбільше. А незалежна моніторингова група на основі штучного інтелекту від WattTime зможе нарешті припинити взаємні підозри про неправдиві офіційні дані щодо забруднення повітря.

До проекту також долучився google.org (відділ, що опікується благодійністю та філантропією), профінансувавши проект на 1,7 млн $.

Пишу про космос, мистецтво і технології так, щоб це було варто читати. Ведучий та сценарист Tokar.Review.

Коменти

oleksi

Ось же є опенсорсна мапа, де можливо не так точно, але є інформація по електростанціях. http://electricitymap.org/