Один з технологічних напрямків, який найпершим почав опановувати Китай, — це створення віртуальних телеведучих зі штучним інтелектом. Спершу їх робили для внутрішнього ринку, але виявилося, що інші країні також зацікавленні у таких «працівниках» телебачення. Перший віртуальний телеведучий, зроблений на експорт, вирушить до ОАЕ.

За розробку, як і раніше, відповідає Sogou, китайський пошуковик. Покупець — Abu Dhabi Media (ADM), державний мовник Об’єднаних Арабських Еміратів. Його зацікавленість пояснюють розвитком міжнародного проекту «Один пояс — один шлях».

Віртуальний ведучий дозволить ADM транслювати новини цілодобово, не обмежуючи себе форматом.

Використання штучного інтелекту і нових технологій призведе до якісного стрибка в медіа-ландшафті ОАЕ та регіону загалом.

Омар Бін Султан Аль-Олама — міністр із розвитку ШІ

На його думку, це не лише збагатить медіаконтент, а й надасть молодим фахівцям стимул розвиватися в інших напрямах та отримувати нові навички, що стануть у пригоді медіа майбутнього.

Придбаний ШІ-телеведучий володітиме арабською та англійською мовами. 

Загалом програма є сумою алгоритмів, зокрема синтезу мови, виявлення зображень та глибокого навчання. Технологія Sogou дозволяє перетворити набраний текст у звуки та відповідні до них рухи віртуальних губ.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти