Один із найпоширеніших нині напрямів розвитку медицини — це створення діагностичних кабінетів для віртуальних консультацій з лікарем. Але це не означає, що сучасні технології оминають традиційні великі лікарні. Наступного року у Південній Кореї відкриють медичний заклад, де, наприклад, можна буде відвідати тяжкохворих пацієнтів у вигляді голограми. Таку лікарню вже охрестили «футуристичною» та «лікарнею майбутнього».

Клініка з’явиться у місті Йон’ін, поряд із Сеулом.  

Спільними зусиллями проект реалізують Yonsei University та SK Telecom. Остання забезпечуватиме роботу 5G-мережі.

Щодо анонсованих технологій, в основі яких буде штучний інтелект. Крім голограм, пацієнтам обіцяють можливість голосового керування. Тобто відрегулювати ліжко, світло, ввімкнути телевізор або викликати медсестру — все це можна буде зробити за допомогою голосу, як ми робимо, користуючись помічником Alexa. Потрапити у деякі блоки можна буде лише через функцію розпізнавання обличчя. Та це стосується медперсоналу. Для відвідувачів розроблять навігаційну систему на основі доповненої реальності, щоб вони краще орієнтувалися у лікарні.

Мета проекту — зробити перебування у клініці комфортнішим, полегшити роботу працівників, а також підвищити загальний рівень безпеки. 

Фахівці Yonsei University вже випробували деякі з цих технологій в інших медичних закладах. Кілька років тому в лікарнях Дубліна та Лондона з’явилася голограма медсестри, що нагадувала відвідувачам про необхідність мити руки. У китайській клініці використовують функцію розпізнавання обличчя, щоб оплачувати рахунки. В одному з аеропортів Великобританії працює додаток AR wayfinder.

Відкриття «клініки майбутнього» заплановано на лютий 2020 року.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти

Софія

“Відвідувати пацієнтів можна буде у вигляді голограми” – офігіти можна як наука просувається. Україна практикуватиме таке років через 100.