Два роки тому компанія Waymo (дочірнє підприємство Alphabet) та сервіс таксі Lyft домовилися про спільну розробку безпілотного авто. Днями стало відомо про новий виток цих відносин — вже незабаром у Фініксі на маршрут випустять 10 самокерованих машин. Користувачі Lyft зможуть викликати їх через додаток.

Це перший крок, який дозволить познайомити людей із Waymo Driver, та здійснити їхню першу поїздку без водія.

Джон Крафчік — гендиректор Waymo

Але людина на місці водія все ж таки буде. Задля безпеки.

Компанія не повідомила про деталі співпраці з Lyft, але експерти вважають, що вона мало чим відрізняється від подібної кооперації Lyft з Aptiv, американською компанією, що створює ПЗ для машин з автопілотом. В межах цього партнерства автомобілі Aptiv працюють на платформі Lyft у Лас-Вегасі. Станом на квітень 2019 року самокеровані авто зробили понад 40 тис. поїздок в межах міста.

Півроку тому Waymo відкрила у Фініксі Waymo One, сервіс самокерованих таксі (але з водієм за кермом, знову ж таки, задля безпеки) на базі мінівенів Chrysler Pacifica. Першими скористатися такою послугою змогли учасники безкоштовного тестування безпілотних авто Waymo.

Waymo One працює 24 години на добу, 7 днів на тиждень.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти