За останні 10 років пристрої для вимірювання електричної активності серця помітно еволюціонували — від громіздких, що ніколи не полишали кабінет лікаря, до мініатюрних аксесуарів, які взаємодіють зі смартфоном. Але що меншим робився електрокардіограф, то гіршою ставала його точність.  Однак і ця різниця, здається, вже в минулому — Управління продовольства і медикаментів США (FDA) вперше схвалило міні-ЕКГ.

Пристрій під назвою KardiaMobile 6L створила компанія AliveCor. 

Річ у тім, що класична електрокардіографія — 12-векторна. Тому це великі апарати, з купою проводів та електродів, які роблять виміри в різних точках тіла. Водночас ЕКГ у смартфонах та смарт-годинниках могли похвалитися тільки одним вектором, а це лише два електроди —  на зап’ястя та палець або на два пальці.

Щодо KardiaMobile 6L, то це пристрій розміром із долоню, що має три електроди — два вгорі для пальців та один внизу для ноги. 

Як працює пристрій?

Гаджет поміщається в кишеню або сумочку, тому його можна носити де завгодно.
Сканування відбувається за допомогою спеціального додатка для смартфона. При вимірах «пальці плюс кісточка» або «пальці плюс ліве коліно» користувач формує трикутник Ейнтховена, завдяки чому KardiaMobile 6L дозволяє отримати стільки ж інформації, скільки фіксує 6-векторний апарат.AliveCor уже відкрила попередні замовлення на свій пристрій за ціною 150 $, але поки лише для тих, хто проживає у США.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти