Вписувати сучасні об’єкти інфраструктури у природу — справжнє мистецтво. Такий незвичний оглядовий майданчик, розташований біля Копенгагена. Вежа під назвою Camp Adventure Tower, яка за формою нагадує пісочний годинник, не має сходинок і надає відвідувачам 360-градусну панораму на незайманий ліс.

Ще одна цікавинка — об’єкт є продовженням 900-метрової штучної стежки, яка іде через ліс. Окрім естетичного, це рішення має і практичне обґрунтування. Цією доріжкою підвозили будівельні матеріали. Отже, це дозволило зберегти дерева від неминучого пошкодження.

Протяжність власне рампи — 650 м. Висота — 45 м.

Конструкція складається зі сталевого каркаса вагою 650 т, який здалеку виглядає, наче вкритий іржею, та деревини, зокрема дуба. Архітекторам було важливо, аби майданчик не вибивався з довкілля.

На створення Camp Adventure Tower нас надихала сама природа. Щодо форми вежі, то ми спеціально відійшли від класичного циліндра. Нам здається, що наш варіант залишає відчуття перебування у лісі, навіть коли відвідувач піднімається вгору.

Ту Фогед — співвласник архітектурного бюро Effekt Architects

Підйом триває 15 хв.

Будівництво вежі розпочалося у травні 2018 року і тривало 10 місяців.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Підтримайте Токар
50 грн.

10% середньостатистичної статті,
або ж пів дня роботи нашого сервера

Підтримати
Ось вона, нагода стати причетним до розвитку незалежних медіа!
Коменти
Софія

Я б залюбки походила по вежі і подивилась на ліс