Самокеровані авто Ford все ще у розробці, але цехами компанії вже пересувається робот, що добре орієнтується у просторі, а тому не потребує оператора. Пристрій під назвою Survival (бо здатен адаптуватися до різних умов) доставляє деталі, чим загалом заощаджує робітникам до 40 год щодня. Завдяки цьому вони можуть зосередитися на складніших завданнях.

Робот, стикнувшись з перешкодою, може змінити маршрут на свій розсуд, а також за потреби зупинятися. У просторі він орієнтується за допомогою лідара.

Створений інженерами Ford, він є першим у своєму роді.

Survival вивчає підлогове покриття заводу, тому, крім датчиків, йому для навігації не потрібні жодні зовнішні напрямні. Коли ми лише розпочинали його випробовування, наші співробітники думали, що вони знімаються у якійсь науково-фантастичній стрічці. Зараз вони просто працюють собі далі, бо знають, що робот зможе їх оминути.

Едуардо Гарсія Магранер — технічний директор заводу Ford у Валенсії

Survival оснащений екраном та автоматизованим контейнером із 17 відділеннями для зберігання матеріалів різної ваги та розмірів. Кожен оператор отримує доступ тільки до тих ящиків, у яких лежать замовлені ним деталі.

Ми випробовували його майже рік і він досі працює бездоганно. Він став цінним членом команди. Незабаром ми плануємо застосувати Survival і на інших об’єктах нашої компанії.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти