Незабаром водіїв вантажівок можуть замінити безпілотні транспортні засоби. Вони ж разом з антропоморфними роботами доставлятимуть пакунки прямо до дверей. Саме у таке майбутнє дивиться компанія Ford.

Автомобільний гігант об’єднався з Agility Robotics, яка створила двоногого робота Digit. Він може підіймати пакунки вагою до 18 кг, ходити по нерівних поверхнях, підійматися сходами, долати перешкоди і не падати, якщо хтось раптом натрапить на нього.

Digit складається вдвічі, притуляючи руки та ноги до тулуба, тому він компактний і придатний для транспортування. 

Задум простий — робота перевозить самокерований мінівен Ford. Прибувши на місце призначення, мінівен відчиняє задні дверцята, робот випрямляється та виходить з багажного відділення разом із пакунком, йде до дверей та залишає його там.

Digit оснащений лідаром та кількома камерами. Завдяки їм він уникає перешкод. Та основні дані про розташування будинку й інших об’єктів йому надсилає машина, яка має все необхідне для збору такої інформації. Карту та інші дані робот отримує через бездротову мережу.

Якщо залізний «листоноша» зустрів несподівану перешкоду, він надсилає SOS машині, аби та знайшла розв’язання проблеми.

Робот легкий, тому заряду йому вистачить на весь робочий день. 

Невідомо, коли компанія втілить проект. З іншого боку, Digit має з’явитися на ринку вже на початку 2020 року.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти