Затори — це, звісно, зло. Але завдяки їм ми маємо час на музику або пізнавальні подкасти. Мабуть, саме з цих міркувань виходила компанія Spotify, створюючи «розумного» помічника Car Thing. Пристрій має спростити процес прослуховування аудіо під час керування авто. Та принести прибуток розробникам, звісно.

Гаджет отримує живлення від 12-вольтного прикурювача. Під’єднати його до авто чи смартфона можна через Bluetooth. 

Активація Car Thing відбувається за допомогою двох чарівних слів: «Привіт, Spotify». Після них треба назвати те, що ви хочете послухати. Це може бути пісня, подкаст або ваш плейлист у Spotify, бо пристрій працюватиме через ваш обліковий запис.

Car Thing — це круглий екран, на якому можна побачити, що саме ви зараз слухаєте. З іншого боку розміщені кнопки для навігації.

Випробовування «розумного» асистента розпочнуться найближчими тижнями у США. За інформацією джерел, наближених до компанії, команда тестувальників не має часових обмежень. Це дозволяє припустити, що компанія не випускатиме на ринок сирий продукт задля швидкої наживи.

Деякі Premium-користувачі отримають пристрій на пробу безкоштовно. 

Car Thing має допомогти компанії зрозуміти, що слухають люди за кермом, та як саме. Водночас у Spotify запевняють, що не мають намірів переходити на виробництво техніки.

Наша мета не змінилася — стати аудіоплатформою номер один у світі.

Прес-служба компанії

Проте серед торговельних марок, якими володіє Spotify, є не лише Car Thing, а й Voice Thing та Home Thing. З цього можна зробити висновок, що паралельно компанія працює або над «розумною» колонкою, або хоча б над відповідним програмним забезпеченням.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти