В столичному клубі Atlas провели концерт сучасні класики електронної музики — гурт HVOB. На суд українських слухачів вони винесли новий альбом «Rocco». Наш короткий вердикт: австрійці винні в тому, що так довго (цілих два місяці) їхали до Києва.

І єдине, що ви можете зробити, якщо пропустили цей аудіовізуальний перформанс, — уважно стежити за подіями у клубі Atlas.

HVOB («Her Voice Over Boys») — це дует Анни Мюллер та Пауля Вальнера, який з’явився 2012 року у Відні. Завдяки Soundcloud, їхні перші записи помітив Олівер Колецкі, німецький продюсер танцювальної музики. А далі все як у кіно — контракт із лейблом Stil vor Talent і от ми насолоджуємося вже четвертим їхнім альбомом — «Rocco».

Що таке «Rocco»?

Що ж ми отримали? Тринадцять композицій, а точніше, історій про «розставання, вміння відпускати, а також про початок чогось нового». Вони не зв’язані єдиним сюжетом, тож кожен трек є самостійним концептуальним твором, що має декілька рівнів пізнання.

Слід додати, що ці історії написані фірмовим і добре впізнаваним почерком HVOB. Тут є глибокі басові партії, танцювальний хаус, тихі паузи та чарівний голос Анни. Окрім цього, з огляду на загальний настрій платівки, маємо трохи меланхолії та легкого суму за тим, що вже минуло.


Та головне, у чому сходяться рецензенти, «Rocco» — це техно, і в жодному разі не поп-альбом. Ми маємо те саме унікальне хаус-звучання, але з багатшою палітрою.
Саме такою музичною гармонією насолоджувалися ті щасливчики, що почули австрійців наживо. Трек за треком вони занурювалися в стан, схожий на медитативний.


Замість епілогу. Якщо ти колекціонуєш унікальний та неповторний досвід, який дарує виступ кожного гурту, радимо тобі придивитися до майбутніх концертів Static X, що добре знається на індастріал-металі, і Perturbator, ретровейв-проекту французького музиканта Джеймса Кента.

Квитки поки що можна придбати на TicketsBox.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти