«Цікаво, а чому немає безпілотників із біонічними руками?», — можливо, саме через такі роздуми на світ з’явився Handy, створений компанією Youbionics. Завдяки кінцівкам апарат може підбирати та перевозити невеликі речі. Наприклад, ваші ключі, які ви забули в офісі.

Загалом Youbionics — це невелика американська компанія, що спеціалізується на продажу STL-файлів, необхідних для 3D-друку певних елементів, які є основою для створення біонічних рук.

Проєкт «Drone for Handy» також передбачає завантаження STL. У файлі/ах — легка пластикова рама для квадрокоптера, на якій можна закріпити дві руки, і власне креслення самих рук. Коли ви це надрукуєте та зберете, то отримаєте безпілотник, чия здатність брати, піднімати та тримати прямо пропорційна вашим можливостям програміста. Бо змусити механічні кінцівки робити щось у гармонії із дроном, особливо, якщо ви новачок, справа не з легких.

Розробники підкреслюють, що конструкція не містить металевих деталей або зубчастих коліс. Все тримається і працює завдяки кріпильним гвинтам, які треба лише роздрукувати.

Незабаром великі технологічні компанії будуть використовувати такі апарати для транспортування товарів, ліків, харчових продуктів тощо. Вони виконуватимуть ризиковані місії, аби не наражати людей на небезпеку. Ми зможемо попросити й вони заберуть з офісу смартфон або ключі, які ми там забули.

Федеріко Циккарезе — голова компанії

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти