Ще якихось 10-20 тис. років тому поїсти було не так просто, бо спочатку їжу треба було наздогнати. І бажано під час цього процесу самому не загинути. Нині ж навіть магазини й ресторани — це вже вчорашній день. Бо не ти маєш ходити за їжею, а вона за тобою. Саме таку ідею популяризують сервіси доставляння найрізноманітнішими способами: машинами, велосипедами, скутерами та… нарешті дронами. Незабаром Uber, яка отримала дозвіл від Федерального управління цивільної авіації США (FAA), розпочне випробування безпілотників у межах сервісу Uber Eats.

Полігоном стане Сан-Дієго, де раніше на базі місцевого університету вже пройшли перші польоти. 

До проєкту вже залучено McDonald’s. Пізніше цього року Uber планує значно розширити коло учасників експерименту, чию їжу компанія буде доставляти.

Схема проста. Ресторан готує замовлення та кладе його до безпілотника. Той злітає, летить та приземляється у наперед визначеному місці. Керуватиме польотом команда Uber Elevate Cloud Systems. Вона ж повідомить кур’єра Eats, де йому треба забрати їжу. Тобто «останню милю» замовлення долатиме традиційним способом.

З Uber Eats користувач матиме ще більше можливостей. При цьому йому треба буде натиснути лише одну кнопку.

Люк Фішер — керівник польотів в Uber Elevate

Компанія доставлятиме їжу в «щільних міських умовах», тому її неможливо десантувати просто на подвір’я чи поріг, кажуть у сервісі.

Наша мета — підібратися на досить близьку відстань.

Зазначається, що Eats — дуже важливий бізнес для Uber, бо він зростає швидше за основну платформу. У першому кварталі 2019 року валовий прибуток сервісу збільшився на 108% до 3,07 млрд $.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти