У повсякденному житті просто неможливо уникнути негативних емоцій. А якщо ви ще й працюєте у великому колективі, нервовий зрив — цілком реальна ваша перспектива. За таких умов спокійніше реагувати на зовнішні подразники — така собі порада, бо зазвичай «закипаємо» ми поступово під тиском різних ситуацій. Краще контролювати себе допоможе «розумний» браслет, який попереджає, коли пристрасті закипають.

Пристрій створили у Школі обчислень та комунікацій Ланкастерського університету.

Насамперед браслет розрахований на людей з депресією, почуттям тривоги або біполярним розладом.

Самовідчуття та контроль емоцій не такі вже й прості навички. Тому багатьом важко їх опанувати.

Мухаммед Умайр — автор проєкту

За його словами, команда дослідників створила недорогий та простий прототип, який можна використовувати у повсякденні. Раніше вони працювали над абстрактною візуалізацією біосигналів, яка виводилася на екрани смартфонів та комп’ютерів. І це було не дуже зручно.

Але ми зосередилися на носильних пристроях, які дозволяють зчитувати сигнали у режимі реального часу. І отримали браслет або ж такий собі міст між розумом та тілом, який дозволяє приборкати свої почуття.

Науковці працювали з різними матеріалами та пристроями. Одні змінювали колір, інші вібрували або стискали зап’ястя.

Учасники тестів носили прототипи від 8 до 16 год та повідомляли розробникам, коли ті активувалися.  

Зазвичай це траплялося під час гри, роботи, розмов, перегляду фільмів, сміху або з переляку.

Датчик відгуку шкіри вловлював зміни, викликані збудженням (через шкірно-гальванічний рефлекс) і, залежно від конструкції, передавав цю інформацію. Пристрої, що мали фізичний, а не візуальний сигнал, були найефективнішими.

Учасники почали звертати увагу на свої емоційні реакції, розуміючи, що їхній настрій швидко змінився, а головне, чому це сталося.

Коли диво-браслет можна буде перевірити на собі, невідомо.

 

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти