Volkswagen T1 — автомобіль німецької компанії, який вона випускала протягом 1950-1967 років. Один з перших цивільних мінівенів, він став обличчям цілої епохи хіпі. І ось за стільки років концерн вирішив вдихнути в легендарну машину нове життя. У власному Центрі інновацій та інжинірингу в Белмонті (Каліфорнія) відбулася презентація Volkswagen T20. Зовні це модель 1962 року. Але всередині вона має купу технічних новинок.

Мінівен оснащений акумулятором на 10 кВт, який живить електродвигун на 120 к. с. та два електричні скейтборди, розміщені у багажнику.  

Останні підкреслюють волелюбну естетику мікроавтобуса, завжди йому притаманну, пояснюють у компанії.

Далі — більше. В кабіні є інформаційно-розважальна система із сенсорним екраном за кермом, яка заміняє аналоговий спідометр. У центрі приладової панелі автовиробник помістив голограму логотипа.

Нащо? Бо це просто круто виглядає!

Дверцята відкриваються системою розпізнавання обличчя. Насамперед така функція сподобається серферам (які полюбляють цей автомобіль), бо їм більше не доведеться мочити брелок.

Попри те, що розблокування надсучасне, відкривати та закривати дверцята треба по-старому, ручками. 

Елементи декору на колесах та під сидіннями, що нагадують страшну помаранчеву павутину, були створені за допомогою штучного інтелекту. Йому надали діаметр коліс, вагу, яку вони триматимуть, та іншу інженерну інформацію.

З 200 отриманих варіантів, команда обрала два. Один — для передніх коліс, інший — для задніх, залежно від навантаження.

Врешті-решт ми отримали захопливе поєднання дизайну старої школи та передових технологій. Машина ще не має автопілота, але на ній не соромно приїхати на пляж або навіть на сам Burning Man!

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти