В ніч з 16 на 17 липня 2019 року відбудеться ще одне Місячне затемнення. Його можна буде побачити в більшості країн Європи, а також в Україні.

Затемнення буде частковим, Місяць перебуватиме в тіні Землі приблизно на 65%. Під час руху орбітою Місяць частково перекриється південною частиною тіні Землі.

Місячне затемнення 16 липня 2019

Коли дивитися?

В Україні затемнення почнеться з о 21:43 (за Києвом), а з 00:31 до 00:40 триватиме його максимальна фаза. Далі супутник Землі поступово повернеться до нормальної видимості.

Окрім України, затемнення можна побачити в Африці, Південній Америці, Австралії, на південному сході США, в більшій частині Європи та Азії. Ніде на планеті воно не буде повним.

Тут можна буде переглянути онлайн-трансляцію затемнення:

Що таке місячне затемнення

Місячне затемнення — це час, коли Місяць частково або повністю вкриває тінь Землі, тому ми не бачимо його частину. Під час затемнення Земля перебуває на лінії між Місяцем і Сонцем.

Зазвичай затемнений супутник має характерний червоний відтінок. Пояснюється це тим, що сонячні промені, які відбиваються від Місяця, проходять по дотичній до земної поверхні, розсіюються в нашій атмосфері й частково відбиваються назад до поверхні Місяця. Земна атмосфера найкраще пропускає промені червоно-помаранчевої частини світлового спектра, які відбиваються від поверхні супутника.

Коменти