Доповнена реальність існує вже давно, та більшість дізналася про її існування лише кілька років тому, коли світ захопила Pokémon Go. Мобільна гра перенесла віртуальний світ у реальний, і це подарувало новий та цікавий досвід.

Але AR може не лише розважати, а й допомагати. Саме це хоче довести канадський стартап Form, який створив окуляри доповненої реальності. З ними плавець може стежити за своїми показниками безпосередньо під час плавання.

Зовні гаджет нічим не відрізняється від звичайних окулярів — водонепроникний, з лінзами та міцним ремінцем.

Єдина відмінність, яку можна помітити, — це невеликий блок на правому боці, де й генерується додаткова реальність. Також є акумулятор, заряду якого вистачить на 16 годин роботи.

На вбудованому дисплеї спортсмени можуть побачити свою швидкість, дистанцію, темп, час тощо. Водночас пристрій може виводити лише два показники. Тому тут вибір за плавцем. Також він може обрати, коли саме ця інформація з’являтиметься на екрані — під час плавання або на повороті.

Дані про заплив можна буде знайти у спеціальному додатку Form.

На думку розробників, AR-окуляри змінять підхід до професійного плавання. По-перше, спортсмен бачитиме свої показники, а тому зможе покращувати їх у режимі реального часу. По-друге, плавець та тренерський штаб матиме достатньо інформації, щоб внести корективи до наступного запливу.

За словами Дена Айзенхардта, засновника Form, інженери компанії працюють з AR протягом багатьох років, але через брак технологій вони не могли зробити необхідний блок достатньо мініатюрним, аби він не заважав. З меншими датчиками та кращими батареями це нарешті стало можливим.

Ці окуляри можна буде придбати з 7 серпня за 199 $. Того ж дня у App Store та Google Play з’явиться необхідний додаток.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти