Стартап «Megvii», що працює на штучному інтелекті, і постачає китайському уряду програми для розпізнавання облич, розширив свою технологію за межі людського, щоб створити додаток для розпізнавання домашніх тварин. Штучний інтелект в новій програмі ідентифікує братів наших менших за відбитками носу. Вони такі ж унікальні, як у людей — відбитки пальців.

Зареєструватися у системі дуже просто. На першому етапі ви завантажуєте додаток, на другому — фотографуєте ніс вашої собаки під різними кутами. Після цього песик з’являється у системі.

Точність ідентифікації складає 95%. 

Завдяки додатку компанія вже допомогла 15 тис. домашніх тварин повернутися додому, запевняють розробники.

Штучний інтелект ідентифікує пса за відбитком носа.

Штучний інтелект ідентифікує пса за відбитком носа.

Останніми роками можливість розпізнавання наших улюбленців стає дедалі популярнішим напрямом. Концепція вже була використана дослідниками для збереження рідкісного виду мавп у дикій природі. У США є додаток під назвою Finding Rover, який також використовує технологію розпізнавання осіб, щоб знайти зниклих безвісти котів і собак.

Але китайська програма матиме ширше застосування, кажуть розробники. 

Наприклад, завдяки тісній співпраці з урядом, додаток сигналізуватиме про погане поводження з тваринами або вигул у недозволених місцях.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти