Коли Ілон Маск презентував свій вогнемет, багато хто думав, що крутішого гаджета для знищення армій зомбі вже не буде. Але ж ні! Маємо дрон, який плюється вогнем на відстань до 7,6 м. Пристрій презентувала компанія Throwflame з Огайо.

Такий технологічний дракон знадобиться для боротьби зі шкідниками. Наприклад, без загрози для свого життя можна знищувати осині гнізда. Також вогнедрон стане у пригоді пожежним — зустрічний вогонь є одним із методів гасіння. Тож можна підпалити рослинність, до якої важко дістатися.

Дрон сподобається піротехнікам, які працюють у кіновиробництві. Та й усім іншим, хто захоче вижити під час зомбі-апокаліпсису.

Насправді TF-19 Wasp — це не власне безпілотник, а додаток до нього, сумісний із більшістю коптерів, які можуть підняти від 2,2 кг. Сам вогнемет вагою 1,8 кг оснащений паливним баком на 4,5 л. Цього вистачить, аби палити протягом 100 с.

Бак закріплений у такий спосіб, щоб його можна було легко заправити. Окрім цього, оператор може регулювати центр ваги пристрою, навіть коли той у повітрі.

Цікаво, що вогнемети у США не розглядаються, як зброя, зокрема і вогнепальна.

Вартість лише TF-19 Wasp — 1,5 тис. $. Його можна придбати разом із дроном (під час випробувань інженери використали дрон DJI S1000), але невідомо, скільки це коштуватиме.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти