Виставка СЕS-2019, що традиційно проходить у січні у Лас-Вегасі, відзначилася скандалом. Спочатку секс-масажер Osé отримав нагороду у номінації «Робототехніка та дрони», але потім організатори скасували своє рішення. Бо гаджет «аморальний та непристойний», хоча всі ми знаємо, що секс-іграшка — це нормально. Правда ж?

Окрім цього, компанію-розробника звинуватили у тому, що вона створює секс-інвентар лише для жінок. Після запеклих суперечок було вирішено допустити інтимні пристрої до СЕS-2020, але поки в межах однорічного експерименту.

Щоб потрапити до номінації, секс-іграшки мають бути «інноваційними, з новими технологіями, або такими, що лише впроваджуються».

Ми не хочемо бачити купу звичайних вібраторів.

Карен Чупка — кураторка CES

Зі свого боку Lora DiCarlo, компанія, у якої забрали перемогу, вважає, що це «крок у правильному напрямі».

Ми раді чути, що оргкомітет прийняв наші рекомендації щодо оновлення та осучаснення заходу.

Смарт-масажер Osé

Водночас організатори CES оголосили про жорсткіший дрес-код на майбутній виставці. Компанії, які використовували напівоголених моделей на своїх стендах, вже отримували червоне світло. Та не всіх це зупиняло.

Відтепер у порушника можуть відібрати його місце.

Такі санкції застосують, якщо на стенді працюватимуть люди в одязі, який щільно обтягує геніталії, надто оголює тіло і взагалі нагадує спідню білизну.

Також під забороною залишається порнографія.

Річ у тім, що раніше правила CES щодо секс-технологій були розпливчастими. Тому такі компанії, як OhMiBod, що виробляє секс-іграшки, завжди знаходили собі місце на виставці. А порностудії Naughty America взагалі вдалося продемонструвати свої VR-досягнення у приватних кабінках. Після цього й з’явилася жорстка заборона.

Та ця галузь завжди була на кілька кроків попереду (згадайте лише секс-робота Henry!), аби ось так просто її ігнорувати.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти