Уявіть собі бота, що на комп’ютері відстежує кожен ваш клік та натискання клавіші. І робить він це для того, аби визначити, яке з покладених на вас завдань можна доручити іншій такій програмі. Лячно? А такий бот вже існує та приносить прибуток своєму творцю.

Таким шляхом пішла міжнародна консалтингова компанія McKinsey & Co. Її керівники зазначають, що саме такі алгоритми допоможуть фірмі залишитися конкурентоспроможною та навіть підвищити свої позиції на ринку.

Завдяки AutoMate, програмі для автоматизації, години ручної праці у різних галузях скоротилися на 20-40%.  

Наприклад, оперативніше відкриття банківських рахунків призвело до збільшення прибутку на 5-10%, кажуть у McKinsey.

Першим полігоном для випробувань AutoMate став офіс компанії у місті Ченнаї (Індія), де, власне, її й створили. Потім проєкт розгорнули у польському філіалі для телекомунікацій, фінансових послуг та виробництва.

У McKinsey запевняють, що застосування ботів — це необхідність.  

Нині у всьому світі ручна праця, пов’язана з індустріальним виробництвом, становить лише 20%. Інші 80%, що, зокрема, припадають на сферу послуг, ризикують зникнути через наступну хвилю автоматизації, яка має прискорити багато процесів, як-от подача заявки на іпотеку.

Та Паскаль Борне, асоціативний партнер McKinsey у Сінгапурі, заспокоює:

Автоматизація завжди створювала більше робочих місць, аніж знищувала.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти