Весь світ з нетерпінням чекає на щорічний реліз новинок Apple, які компанія планує провести у вересні. Зазвичай презентації привертають до себе величезну увагу з боку ЗМІ та громадськості ще за кілька місяців до свого проведення. Не став винятком і 2019-й — рік виходу трьох оновлених смартфонів. За словами експертів, Apple iPhone 11 буде гідним попередником iPhone 12 2020 року.

iPhone 11: камера і корпус

iPhone 11: камера і корпус

iPhone 11: дата виходу

Якщо Apple й надалі дотримуватиметься традиції, наступний iPhone вийде восени 2019 року. Apple, найімовірніше, презентує його разом із Apple Watch Series 5 на вересневій презентації.

Зазвичай найновіший iPhone з’являється у продажу приблизно за два тижні після його презентації. Передзамовлення мають початися вже в першу п’ятницю після оголошення.

Характеристики

Разом із виходом iPhone 11 ми отримаємо оновлений пристрій, котрий, як візуально, так і технологічно, суттєво відрізнятиметься від iPhone X.

Традиційні кольори девайса залишаються незмінними. Попри це, окремі ресурси прогнозують появу лавандових і зелених iPhone XIR замість блакитних та коралових смартфонів.

iPhone 11: нові кольори корпусу

iPhone 11: нові кольори корпусу

Найбільша особливість нового iPhone — велика квадратна 14-мегапіксельна камера з трьома модулями на задній панелі телефону.

Очікується, що лише iPhone XI Max матиме подібний апґрейд. Камера з трьома лінзами матиме покращене 3D-зондування для роботи з доповненою реальністю та трикратний оптичний зум, на відміну від двократного масштабування на iPhone 2018 року. Продуктивність камери нового телефону залишатиметься високою і при слабкому освітленні.

iPhone 11: камера з трьома маодулями

iPhone 11: камера з трьома модулями

Фронтальна, 12-піксельна камера дозволятиме користувачам знімати відео у сповільненому режимі з частотою 120 кадрів у секунду.

Ресурс Macotara повідомляє, що компанія, ймовірно, замінить традиційний Lightning на USB-C, завдяки чому смартфони заряджатимуться швидше. Такі нововведення є цілком логічними: змінений роз’єм останніх флагманів зробить нові пристрої Apple більш сумісними один з одним. Розробники також планують включити в комплект iPhone XI 18-вольтний USB-адаптер, котрий продається разом з iPad Pro.

iPhone 11: вхід USB-C

iPhone 11: вхід USB-C

Подейкують, що iPhone 11 матиме потужнішу батарею, завдяки чому зможе виступати бездротовим зарядним пристроєм для Apple Watch та AirPods! Ось як виглядає зарядка смарт-годинника від смартфона у Samsung:

Зарядка розумного годинника Samsung від смартфону

Зарядка розумного годинника Samsung від смартфона

iPhone 11, на відміну від iPhone XS, оснастять оновленим процесором A13 Bionic. Також очікується збільшення швидкості передачі даних через WiFi та LTE вчетверо.

Корейський сайт The Investor припускає, що на нових iPhone можна буде користуватися Apple Pencil. Щоправда, на думку багатьох експертів, таке припущення є сумнівним.

Інші незначні зміни включають перероблений вимикач звуку — чимось подібний до того, що Apple використовує на iPad.

Коротко про нове в iPhone 11

  1. Оновлений процесор A13 Bionic
  2. 14-піксельна трьохмодульна основна та 12-піксельна фронтальна фотокамери
  3. Нові кольори — лавандовий та зелений
  4. Заміна Lightning на USB-C
  5. Перероблений вимикач звуку
  6. Можливість заряджати інші пристрої Apple

Ціна

І найцікавіше: компанія Wedbush прогнозує новим телефонам нижчу вартість, ніж у їхніх попередників рік тому. Це пов’язано з падінням продажів iPhone XS та iPhone XS Max через високу ціну. Однак не варто думати, що новинки Apple стануть бюджетними, адже вартість смартфонів зменшиться на 100$ максимум.

Різниця між цінами iPhone з різними об’ємами пам’яті, на думку деяких експертів, також стане менш суттєвою.

Інші інформаційні ресурси повідомляють протилежне. За їхніми даними, цінова політика на новинки цього року не відрізнятиметься від 2018-го. Найімовірніше, iPhone 11 на 64 ГБ коштуватиме не менше 999$. Експерти також стверджують, що флагмани поки не матимуть об’єму пам’яті в 1 ТБ.

Якщо Apple дотримається традицій, iPhone XI, iPhone XI Max, та iPhone XIR з’являться в продажу наприкінці вересня, за тиждень після офіційної презентації.

Постачальники деталей для нових флагманів повідомили, що у другій половині 2019-го планують виготовити компонентів для 75 мільйонів телефонів — рівно стільки ж, скільки компанія випустила за той самий період торік.

Коменти