Ми звикли до того, що показники роботи організму можна отримати лише у лікарні. Ось на тілі закріплюють електроди, і ті вже «прислухаються» до того, що відбувається всередині. Але днями діагностика вийшла на новий, а головне, доступніший рівень. Дослідники з Технологічного інституту Джорджії презентували м’який та бездротовий датчик для повсякденного користування.

Пристрій складається з еластомірної плівки, трьох гнучких електродів та батареї. 

Дані про частоту серцевих скорочень, частоту дихання та рухову активність відстежуються і передаються на смартфон або планшет. Радіус охоплення — до 15 метрів.

Користувач може робити свої повсякденні справи (зокрема, приймати душ), не знімаючи водонепроникний датчик протягом двох тижнів. Завдяки цьому можна отримати показники за значно триваліший період часу, ніж у клініці.

Окрім цього, пристрій щільно прилягає до тіла та адаптується під рухи, тому ви можете бігти або тягнутися за чимось — це не вплине на точність інформації.

Ще один плюс — для його фіксації не потрібен гель. 

Діаметр пристрою — 76 мм. Хоча модель для продажу буде вдвічі меншою, кажуть виробники. Також у планах — замінити батарею на бездротове заряджання.

У майбутньому датчик, зокрема, зможе вимірювати температуру, рівень кисню в крові та артеріальний тиск.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти