Якщо ви втомилися від фільмів, знятих на зеленому фоні з купою CGI, то пропонуємо вам переглянути щиру данину поваги Голлівуду 60-х років від Квентіна Тарантіно. Йдеться про фільм «Одного разу… в Голлівуді», який вже охрестили «однією з найкращих робіт» режисера.

Це — любовне послання Голлівуду, коли той ще не був переповнений намаганнями перезняти «той самий фільм з дитинства», як-от Король Лев від Walt Disney Pictures чи нещодавно анонсований рімейк «Сам удома».

Квентін Тарантіно та Бред Пітт під час зйомок «Одного разу в Голлівуді»

Квентін Тарантіно та Бред Пітт під час зйомок «Одного разу… в Голлівуді»

У головних ролях

Події чорної комедії розгортаються в Лос-Анджелесі 1969 року. Рік Далтон (якого грає оскароносний Леонардо Ді Капріо) – втомлений телевізійний актор, кар’єра якого йде на спад і він намагається «втриматися на плаву». Його дублер — Кліфф Бут (у виконанні Бреда Пітта) прагне врятувати обох, тому шукає можливостей пробитися до жорстокого та мінливого світу кіно.

Звісно ж, у фільмі не обійшлося без гучного вбивства. Талановита Марго Роббі грає дружину режисера Романа Поланскі актрису Шерон Тейт, яку було жорстоко вбито. Злочин скоїли члени так званої «Сім’ї» Чарльза Менсона 9 серпня 1969 року. Шерон тоді була на дев’ятому місяці вагітності.

До зіркового акторського складу також входять Аль Пачіно, Брюс Дерн, Люк Перрі, Дакота Феннінг, Деміен Льюїс та інші.

Квентін Тарантіно та Марго Роббі на заході присвяченому фільму «Одного разу в Голлівуді».

Квентін Тарантіно та Марго Роббі на заході присвяченому фільму «Одного разу… в Голлівуді».

Реакція кіносвіту

Всесвітня прем’єра відбулася 21 травня на Каннському фестивалі та справила настільки потужне враження на глядачів, що оплески тривали близько шести хвилин.  

Більшість критиків називають фільм блискучим та винятковим, меншість — обурливим та тривіальним. Але чого точно ніхто не заперечує, так це майстерності режисера, чиї роботи водночас і приносять задоволення, і змушують здригатися від жаху.

Точність та знання деталей поп-культури, помітні протягом усієї стрічки, направду вражають. Фільм водночас веселий та меланхолійний, герої — неоднозначні, складні та емоційні. Особливої уваги вартий і кінець фільму. Кінокритик Стефані Захарек назвала стрічку «відкритими дверима у зниклий світ, який все ще чується життєво важливим».

Прем’єра фільму в Україні відбудеться 15 серпня, а допрем’єрні покази заплановані на 14 серпня.

Чи наважиться хтось за півстоліття зняти аналогічне «любовне послання» Голлівуду сьогодення?

Коменти