Робот, що боронить простих людей та дає відсіч злодіям, уже давно бентежить вчених. Ще з кінця 80-х років, коли світ побачив перший фільм про робокопа. Машини вже беруть на себе величезну кількість роботи, але захищати людей та затримувати порушників ще не почали.  У реальності першими цю ідею реалізували китайські інженери. У місті Ханьдань (провінція Хебей) вони презентували трьох роботів-полісменів із функцією розпізнавання осіб та штучним інтелектом.

Кожен має свою специфікацію. Один патрулює, інший — працює, як мобільна довідка, третій — розбирається з дорожньо-транспортними пригодами. 

Оснащений автоматичною навігаційною системою, робот може ідентифікувати номерні знаки, а також сфотографувати транспортний засіб та розпізнати особу водія-порушника. Він також здатен робити знімки пішоходів, які переходять дорогу в недозволеному місці, попереджати їх або навіть ставати їм на заваді.

Інший робот — це «консультант з дорожнього руху». Він працюватиме у місцях скупчення людей, де відповідатиме на їхні питання та вказуватиме потрібний їм напрямок руху.

Обидва роботи мають доступ до переліку осіб у розшуку. 

Останній робот, який дещо поступається розмірами своїм колегам, допомагає підтримувати порядок на місці події. Він попереджає водіїв про аварію, яка сталася далі по дорозі.

Робокопи нестимуть варту 24/7.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти