6 лютого 2018 року Tesla запустила напевно найнезвичніший тестовий вантаж в історії  автомобіль Tesla Roadster першого покоління кольору «опівнічної вишні».

Вантажу знадобилось близько 560 днів аби обійти Сонце і за цей час авто «пройшло» понад 762 мільйони миль, що у 21 000 разів більше, за його початкову гарантію.

Чи можна побачити Starman’a?

Не варто вибігати на вулицю в пошуках Starman’а у небі.  Зараз Земля на протилежному боці від Сонця.  Це означає, що ви можете лише подивитись на зірку (радимо в сонцезахисних окулярах) та уявити собі як далеко зараз самотній водій Tesla.

Коли Tesla наблизиться до Землі знову?

А наступне максимальне зближення з Starman відбудеться 5 листопада 2020 року, коли він буде на відстані 0,346 астрономічних одиниць (50 мільйонів кілометрів).

Після цього моменту чи не найвідоміший червоний електрокар наблизиться до Землі аж у 2047 році. До того часу людство планує колонізувати Місяць та Марс. Зміниться ще одне покоління людей, ймовірно, докорінно зміниться наш спосіб взаємодії із ґаджетами, а Інтернет речей стане банальністю.

А Starman все так само літатиме безкраїм космосом, нагадуючи нам про «старі-добрі» часи…

Пишу про космос, мистецтво і технології так, щоб це було варто читати. Ведучий та сценарист Tokar.Review.

Коменти

Mozgoprav

Статья ради статьи. Уже все знают что это фейк и неправда. А Вы как здрасте через столько времени проснулись и написали всем известную сказку про авто в коссмосе.