Любите читати? От вам підбірка новинок від українських видавництв. Нон-фікшн, художні твори та автобіографічні повісті. Обирайте собі до смаку:

«Маркетер», Олег Сенцов

почитати

Видавництво: Видавництво Старого Лева

Попередній продаж

Ім’я Олега Сенцова, кінорежисера, сценариста, письменника, громадського активіста, ув’язненого 2014 року в Криму та засудженого до 20 років за звинуваченням у тероризмі, сьогодні відоме кожному українцеві.

«Маркетер» — збірка малої автобіографічної прози Олега. Автор розповідає в ній здебільшого про свої студентські роки: складання іспитів, будні в гуртожитку і на квартирах, нестримні веселощі, безгрошів’я — звичні складові життя молоді, яка здобуває знання. Початок дев’яностих. Зміна цінностей. Руйнація стереотипів. Становлення. Загартовування душі й характеру. Любов, дружба, виживання і бізнес… Вдумливий та уважний читач знайде все це у новій книжці Олега Сенцова. Переклад українською мовою поданий поруч з оригіналом.

«Комунікація від нуля. Есеї для Мані», Марія Титаренко

почитати

Видавництво: Видавництво Старого Лева

Замовити

Ця книжка — про комунікацію, але з цілком незвичного ракурсу. Порівнюючи спілкування дорослих і дітей (на прикладі своєї доні), авторка робить несподівані відкриття. Зокрема про те, що ми, дорослі, втрачаємо наше дитяче вміння комунікувати по-справжньому: на рівні слів, мовчання, співопису, обіймів, цілунків, запахів тощо. А ще втрачаємо свіжий погляд на себе, на світ і на речі в ньому.

Це книжка про відновлення комунікації з нуля, підкріплена цікавими історіями й прикладами відомих спікерів, авторськими знахідками й помилками, а також жартами, грою слів і уяви. Для всіх, хто бажає переосмислити своє спілкування і повернути втрачене.

«Анімація: Посібник з виживання», Річард Вільямс

почитати

Видавництво: ArtHuss

Попередній продаж

Концентрат досвіду найкращих майстрів галузі в доступному викладі — книга-мрія для будь-якого професіонала-початківця. Річард Вільямс здійснив цю мрію для аніматорів: трохи історії, щоб ввести вас у контекст, і багато-багато-дуже багато практики.

Автор детально, покроково й наочно показує, як переконливо передати в анімації рух об’єктів, людей і тварин, уникаючи типових помилок; ви знайдете тут безліч дієвих порад і корисних дрібничок, що допоможуть у вашій творчій практиці, а також зможете скласти цілісне уявлення про те, як керувати процесом анімації. Річард Вільямс щедро ділиться власним досвідом і безмежно надихає своєю незмінною готовністю вчитися й удосконалюватися впродовж цілого життя.

Прочитати уривок з книги

«Стуліть пельку своїй мавпі», Денні Грегорі

почитати

Видавництво: Фабула

Попередній продаж

Ця книжка про мавп, бджіл і левів, а ще в ній багато ілюстрацій. Ні, це не довідник про фауну Африки, і не збірка казок. Беззаперечний експерт із креативності Денні Грегорі створив цікаву й дотепну інструкцію-комікс про те, як позбутися невпевненості, перемогти внутрішнього критика, розвинути в собі творчі здібності й утілити в життя свої прагнення. Рекомендується всім.

«Місто дівчат», Елізабет Ґілберт

книги

Видавництво: Видавництво Старого Лева

Замовити

«Місто дівчат» — новий бестселер Елізабет Ґілберт, яка підкорила світ романами «Їсти, молитися, кохати» та «Природа всіх речей».

Це захопливий роман про жіночу сексуальність і свободу, про відвагу бути собою і право жити так, як тобі хочеться. А ще — історія дуже незвичайного кохання, на яке наклала свою тінь війна, та справжньої дружби, яку нелегко знайти, зрозуміти та оцінити, особливо в такому непростому і мінливому місті, як Нью-Йорк.

Роман «Місто дівчат» починається 1940 року, коли дев’ятнадцятирічну Вівіан Морріс виганяють з престижного коледжу. Батьки відправляють доньку на Мангеттен до тітки — власниці невеликого, проте дуже ексцентричного театру. Несподівано для себе Вівіан опиняється у справжньому вирі довоєнного богемного життя. Знайомства із зірками, незвичайні театральні постановки, нестримний секс, ріки алкоголю і відчуття цілковитої свободи спершу заворожують та спокушають, а потім вибивають землю з-під ніг. І це лише початок шляху Вівіан довжиною в життя, який треба пройти, щоб зрозуміти: ти не мусиш бути хорошою дівчинкою, щоб бути хорошою людиною.

«Походження мови. Як ми навчилися говорити», Деніел Еверет

почитати

Видавництво: Наш Формат

Замовити

Коли людина навчилася говорити? Якою була перша людська мова? Як розвивалися мови світу? У цій книжці автор змальовує захопливу еволюцію — від появи перших слів до понад 7000 окремих мов, якими людство спілкується нині.

Я заперечую ідею мови як інстинкту, її вроджений характер

– говорить Еверетт.

Також стверджує, що мови мають між собою більше відмінного, ніж подібного. Вони поступово розвинулися з окремих культур, водночас об’єднуючи людей у тісні спільноти та пристосовуючись до їхніх потреб.

Успіх людей значною мірою зумовлений тим, що, навіть маючи м’яку шкіру, позбавлені гострих кігтів і великої фізичної сили, вони здатні спілкуватися між собою. Завдяки мові люди можуть планувати, обмінюватися знаннями, навіть залишати досвід майбутнім поколінням. У цьому й корінь переваги людства над усіма іншими земними видами

«Диванні експерти. Як необмежений доступ до інформації робить нас тупішими», Томас Ніколс

книги

Видавництво: Наш Формат

Попередній продаж

Технології та підвищення рівня освіти дали людям більше інформації, ніж будь-коли раніше. Ці соціальні вигоди, однак, також сприяли зростанню нарцисичного та хибного інтелектуального егалітаризму, що призвело до погіршення обговорення будь-якої теми.

Сьогодні всі знають все: лише прочитавши сторінку у Вікіпедії, пересічні громадяни вважають, що стоять на одному щаблі з кваліфікованими спеціалістами. А якщо починати дорікати цим, то можна легко натрапити на звинувачення в недемократичній елітарності.

Том Ніколс у «Диванних експертах» показує, як відбулася ця трансформація експертного рівня – починаючи від відкритості Інтернету і до перетворення індустрії новин у цілодобову розважальну машину.

Якщо тут нічого не знайдете – підтримайте український спільнодрук.

Коменти