Гвелфський університет, що в Канаді, створив онлайн-курс із вирощування конопель (канабіс), в межах навчальної програми «Садівництво». Університет відомий, як потужний науковий осередок, чиї науковці досліджують вплив канабісу на людей. Так, нещодавно професор університету Тарік Ахтар виявив механізм, який стоїть за знеболювальними властивостями канабісу.

Цей університет одним із перших у світі створив навчальну програму для агрономів, що працюють із канабісом. З огляду на те, що чимало країн зараз є на межі легалізації медичної марихуани, кількість подібних курсів лише зростатиме.

Програма може стати у пригоді як комерційним виробникам, так і тим, хто вирощує канабіс для домашнього використання. 

Аспірант Брендон Єп викладатиме курс, який називається «Вирощування канабісу». До навчального плану входять такі теми, як системи освітлення та іригації, боротьба зі шкідниками та хворобами рослин, лікування канабісом та правильне пакування після збору врожаю. Також глядачі курсу зможуть вдосконалити свої знання з ботаніки, історії конопель та їхнього медичного застосування.

«Мета курсу – відділити правду від міфу й надати науково обґрунтовану інформацію про вирощування марихуани»

Брендон Єп, викладач

Онлайн-курс від Гвелфського університету коштує $545 і, попри таку ціну, вільних місць для запису вже не залишилося. 

Усі, хто не встиг записатися на курс із вирощування канабісу, матимуть змогу записатися на інший онлайн-курс від навчального закладу. Люди зможуть навчитися правильно вживати коноплі та забезпечувати їхню якість. Навчання розпочнеться у січні 2020 року.

З часу легалізації канабісу в медичних та рекреаційних цілях канадський ринок конопель постійно зростає і потребує чимало робочих рук – від продавців до агрономів.

За даними канадських ЗМІ, з жовтня 2018 до кінця березня 2019 бюджет країни отримав понад $186 млн завдяки продажу конопель. 

Саме Канада стала першою серед країн G-7 та G-20, де дозволено купувати коноплі в медичних та рекреаційних цілях.

Коменти