Смартфон – надзвичайно важливий в нашому житті й правильне його використання допоможе нам не тільки заощадити, але й отримати від нього все по максимуму.

Читайте інструкцію після покупки

Мабуть, нашою колективною рисою є те, що ми не читаємо інструкції після придбання техніки. Ну або читаємо її, коли щось таки пішло не за планом. Однак саме в інструкціях компанії-вендори вказують умови використання їхньої техніки. У випадку зі смартфонами — це базові правила поводження з придбаною моделлю. Часу на читання потрібно небагато, але є шанс, що ви дізнаєтеся чимало нового.

Зважайте на спеку та холод

Заряджаєте або зберігаєте смартфон за екстремально високих або низьких температур? Це може призвести до серйозних пошкоджень.

Зазвичай телефони розраховані на хорошу продуктивність у широкому діапазоні температур, в ідеалі – від 15 до 21 градуса за Цельсієм. Загалом сучасні літій-іонні батареї можуть працювати у проміжку від -20 до +60 градусів за Цельсієм. Часто в інструкціях до мобільних телефонів вказано не використовувати їх при температурі вище 35 – бо тоді відбуваються незворотні зміни в акумуляторі.  А коли холодно – значна частина заряду йде на обігрів самої батареї.

Смартфон

Стежте за оновленнями

Щойно ви побачили, як якийсь додаток випустив оновлення – переходьте на нього, адже це може зберегти заряд батареї. Розробники постійно оновлюють застосунки, оптимізуючи їхню швидкодію та споживання батареї.

Такі оновлення часто позначаються, як «виправлення помилок» в полі приміток Google Play Store. Вони можуть бути непримітними й не містити нових функцій, однак допомагають зробити використання процесора і батареї раціональнішим.

Заряджайте правильно

Точиться чимало суперечок про правильне заряджання смартфона, тому зауважимо основні моменти.

По-перше, сучасні телефони достатньо розумні, щоб не перезаряджатися, тому так – ви можете залишати їх на ніч на зарядці. По-друге, сучасним літій-іонним батареям (які зараз чи не в кожному смартфоні) справді шкодить «заповнення по вінця». Воно призводить до незворотних реакцій всередині батареї та зменшує її продуктивність. Вважається, що телефони найкраще працюють у проміжку між 90-50% і для продовження часу роботи батареї не рекомендується виходити за ці межі.

Тримайте телефон в чистоті

Ваш телефон – не музей і, якщо вам не потрібен якийсь додаток, сміливо видаляйте його. Чимало з них працюють в фоновому режимі, і в такий спосіб виснажують заряд батареї та використовують оперативну пам’ять. Кожен смартфон має менеджер застосунків, з яким можна легко керувати додатками та використанням пам’яті. Менеджер показує загальні дані про застосунки, використання ними пам’яті та дає можливість прибирати зайве, щоб не засмічувати пам’ять телефона. Ви можете використовувати інші додатки, які робитимуть це за вас (як-от CCleaner чи CleanMaster), але вони також зменшують пам’ять і поступаються «ручному» очищенню.

Немає нічого вічного, а серед сучасних телефонів і поготів. З часом вони дедалі гірше тримають заряд і повільніше працюють. Рано чи пізно кожен телефон зламається і стане непотрібним своєму власнику. Однак у наших силах зробити все, щоб відстрочити цей момент.

Або чекайте tokar.ua — ми збираємо найцікавіше про найновіше.

Коменти